
Dla Magdy Gessler najważniejsza jest rodzina
Magdy Gessler chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Choć budzi kontrowersje, nikt nie ma wątpliwości, że to jedna z najbarwniejszych postaci w polskim show-biznesie „Kuchenne rewolucje”, kulinarny program rozrywkowy, bez niej nie miałby tylu fanów.
I choć restauratorka uwielbia swoją pracę i zawsze poświęcała jej mnóstwo czasu, najważniejsza jest dla niej rodzina. Pewnie dlatego córka Magdy, Lara ma dla niej tyle ciepłych słów. Wielokrotnie wypowiadała się w mediach, że choć dorastanie z tak charyzmatyczną postacią nie było łatwe, bardzo wiele ją nauczyło. Od gwiazdy przejęła więc nie tylko talent kulinarny. Ta nauczyła ją bowiem, jak cieszyć się chwilą i odważnie realizować marzenia.
„Moja mama jest niesztampowa, szalona i bardzo kreatywna. Nauczyła mnie zachłanności na życie. Wyjaśniła, jak czerpać z niego pełnymi garściami bez względu na konsekwencje. Takie wychowanie sprawia, że ma się w sobie odwagę. Jest się zachłannym na przeżycia i podróże” — podkreśla w rozmowie z agencją Newseria Lifestyle Lara Gessler.
Jaka jest jej relacja z mamą? Jak sama tłumaczy — partnerska. Panie szanują swoje zdanie i dążą do porozumienia. 31-latka podkreśla, jak ważne jest, aby umieć zachować odrębność i świadomie podejmować decyzje dotyczące własnej przyszłości. Szczególnie kiedy twoją mamą jest kobieta o temperamencie, który bardzo trudno okiełznać. Ekspresyjna, nieprzewidywalna i pełna tysiąca pomysłów na minutę.
„Przy takiej mamie jak moja trzeba mieć mocny kręgosłup moralny, żeby się nie rozedrgać. Trzeba również nauczyć się korzystać z rozwagą z jej rad, aby całkowicie nie odlecieć. Ona jest jak narkotyk, może uzależniać i fascynować. Nie wiem, czy można ją także przedawkować, ale na pewno trzeba zachować czujność” — dodaje Lara.
Obie panie razem prowadzą restaurację Słodki Słony. Lara zajmuje się też organizowaniem warsztatów kulinarnych. Wydała książkę „Słodki zielnik Lary” i prowadzi swój kanał na Youtube. Jak widać — podobnie jak mama — nie potrafi usiedzieć w miejscu.